INTERVIEW S NOVÝM TRÉNEROM JIMMIEM SUTTNOM

09.12.2017

Ahoj, mohol by si sa predstaviť ako hráč a tréner našim fanúšikom?

Ahoj volám sa Jimmie Sutton, no môžete ma volať aj Coach Sutton. Chcem sa Vám poďakovať za poskytnutie tejto skvelej príležitosti. Dúfam, že mňa a náš tím podporíte tím správnym spôsobom. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som z tohto tímu dostal čo najviac. Chcem každý deň prinášať energiu z ktorej bude jasné, že sme tu pre futbal a vyšší cieľ, slúžiť jeden druhému. Organizácia Trnava Bulldogs sa bude uberať smerom, akým sa budú uberať jej lídri, hráči a podporný personál. Prišiel som vyhrávať zápasy a vrátiť tento tím späť k cieľu získania titulu. Cítim sa skvele a teším sa z tejto príležitosti a skúseností. #MISSION

 

Prečo si odišiel pôsobiť ako tréner do Európy?

Prišiel som do Európy trénovať, učiť a rozvíjať športovcov, nielen hráčov amerického futbalu. Chcem napomáhať športovcom, venujúcim sa akémukoľvek športu. A nakoniec, chcem zaviesť špecifický štýl futbalu. Priniesť vášeň pre tento krásny šport. Chcem zasadiť jadierko, ktoré v Európe porastie.

 

Prečo si súhlasil s ponukou od Bulldogs?

Oceňujem spôsob akým komunikujeme a riešime biznis. Trnava Bulldogs hľadá lídra, ktorý bude rozvíjať ich futbalovým programom a organizáciou. Je to skvelá príležitosť ako byť súčasťou úspechu a vybudovať značku.

 

Aké sú tvoje ciele s Bulldogs?

V prvom rade chcem získať rešpekt hráčov a domácich trénerov. Neskôr, vybudovať solídnu základňu hráčov, rozvíjať a zlepšovať to, v čom sú najlepší. Trénovať hráčov spolu hrať a komunikovať. Skúšať a učiť sa, zistiť kto sú #LEADERS

Musíme rásť a zlepšovať sa každým zápasom. Iná cesta nie je.

 

Prosím ozrejmi nám tvoju trénerskú a futbalovú filozofiu.

Moju trénerskú filozofiu by som popísal heslom „tréner pre hráčov“. Keďže  som v minulosti pôsobil ako hráč, som chápavý k ich situácii, ale zároveň hráči a tréneri musia niesť nutnú dávku zodpovednosti. #ACCOUNTABILITY

Moja futbalová filozofia je jednoduchá. Ukáž snahu v každej hre, zápase, vo všetkom čo robíš. Ak niečo nevieš, spýtaj sa. Hraj vždy na 100% a v plnej rýchlosti ale hlavne sa bav futbalom ! Futbal je spôsob života! Musíme si užívať a využiť každú príležitosť v každej hre. #COMPETE

 

Bulldogs sú stále mladý tím (len zopár rokov od založenia), stále sú rozvíjajúcou sa organizáciou, pomôžeš aj v tomto smere?

Som presvedčený, že môžem priniesť zopár nápadov rovnako ako môžem trénovať a radiť hráčom, zlepšovať ich súkromný a atletický rozvoj. Toto je najdôležitejšia oblasť pre nadchádzajúce sezóny. Chcel by som vidieť, čo dokážu stredné školy v tomto smere ponúknuť a pomôcť.

 

Aký je tvoj názor na úroveň futbalu v strednej Európe?

Sú tu talentovaní hráči, ktorí sa venujú futbalu. Môj názor je, že do tohto športu je nutné vniesť viac pozitívnej energie. Naučiť sa zručnostiam a stratégiám alebo schémam.

 

Aký je tvoj názor na slovenskú ligu? Môžeš ju prirovnať k srbskej, kde si pôsobil ako tréner?

Nemám žiadne skúsenosti so slovenskou ligou. Verím, že to môže byť porovnateľná alebo vyššia úroveň. Ja chcem hrať s najlepšími, to je jediný spôsob ako vedieť kto je #TOP

V Srbsku sme hrali proti 15. najlepšiemu tímu v Európe a boli veľmi dobrí. Hraním proti dobrým tímom sa posilňuješ a zlepšuješ. Ak chceme hrať na takej úrovni v budúcnosti, musíme tomu začať veriť už teraz!

 

Aký druh futbalu vyznávaš?

Verím, že obrana vyhráva tituly, útok skóruje a special teams robia hry…zbožňujem každú časť futbalu, pretože všetko, každý down, sa počíta. Máme možnosť to všetko urobiť , ak budú hráči chcieť porozumieť tomu, čo majú robiť a budú pripravení. Pokiaľ nie, naučíme sa a vytvoríme systém, ktorý nakoniec bude fungovať a budeme vyhrávať zápasy.

 

V USA si hral v univerzitnej Division I a Arena Football, čo ti to dalo?

Na strednej škole som patril k veľmi talentovaným hráčom. Bol som disciplinovaný a tvrdo som pracoval. Cítil som, že si zaslúžim plné športové futbalové alebo atletické štipendium.

Na univerzitnej úrovni som bol úspešný a po vyštudovaní som bol v roku 2007 pozvaný na workout s Miami Dolphins a New England Patriots. Neskôr som odohral 2 zápasy za Montreal v CFL.

Nasledujúce 2 roky som hral Arena Football. Počas môjho pôsobenia v tejto lige som začal pôsobiť ako tréner, čo mi pomohlo zlepšovať sa v oboch smeroch. Zistil som, že mám viac vášeň pre trénovanie, tak som sa jedným z nich stal. Zbožňujem futbal, ktorý mi dal príležitosti zaopatriť mňa a moju rodinu, rovnako ako túto- trénovať s Bulldogs.

 

Aké sú tvoje ciele s Bulldogs, vieme, že ti ponúkli jednoročný kontrakt s opciou do budúcnosti, tak nám prosím popíš aké sú ciele na rok 2018 a dlhodobé do budúcnosti?

Musíme vyhrávať zápasy. V prvom rade sa však musíme stať tímom. Chcem pomôcť hráčom dosiahnuť jeden spoločný cieľ. Dúfam, že začneme tým, že vyhráme všetky domáce zápasy, ak sa nám to podarí, máme šancu. Dostať sa do playoff by bolo pekné, avšak náš cieľ je bojovať o titul.

Moje ciele sú vybudovať úspešný futbalový program a viesť tento tím k víťazstvu. Chcem bojovať o miestenku v playoff a odtiaľ sa posunúť k boju o titul. Budeme pracovať v tejto postupnosti. Všetko je možné.

 

Nakoniec, ak chceš odovzdať správu našim podporovateľom a fanúšikom, toto je tvoja možnosť.

Fanúšikovia, tešte sa na sezónu 2018 pod mojim vedením a štruktúrou. Venujem svoj čas a energiu do tohto programu. Verím, že ja som ten správny tréner pre tento tím. Prosím, ukážte Vašu podporu a spolu s nami reprezentujte Trnavu Bulldogs. Budeme vyhrávať dôstojne a na úrovni nám hodnej a ak prehráme, tak prehráme rovnako so cťou a dôstojne. Chcem, aby ostatné tímy chceli byť ako Trnava Bulldogs a verím, že ten čas nadišiel teraz. Prosím oslovte svojich priateľov a rodinných príslušníkov s deťmi, aby prišli na zápasy, futbalové kempy a ďalšie nadchádzajúce udalosti. Zbožňujeme a máme radi Vašu podporu.

 

Hlavne by som chcel pozvať všetkých záujemcov o tento šport na môj prvý tréning s Trnava Bulldogs 16.01.2018. Príď a vyskúšaj tento krásny šport.

Partneri